Brood recepten

Tips!
Ik gebruik in verschillende broodrecepten kookroom (light) dit zorgt er voor dat het brood (wat) zachter blijft.
Het kan vervangen worden door melk of water.

Crème fraïche zorgt ook voor een wat zachter resultaat maar kan vervangen worden door vloeibare margarine/boter.
Wanneer je Rimboe broodmix (of een andere broodmix met glutenvrij tarwezetmeel) gebruikt in een recept (of voor de helft) dan is de kookroom en crème fraîche niet nodig, gebruik dan lauw water en een dubbele hoeveelheid fiberhusk.
Chiazaad (www.chiazaden.nl) kan door de broodmix gemengd worden, gebruik 20 gram op 500 gram broodmix maar…voeg wel 40 gram extra vocht toe.
Lang niet alle broodmixen bakken (even) goed in de BBM, advies: leer eerst goed brood bakken in de oven (zie “broodje om te testen”) en begin dan pas aan recepten voor de BBM.
Je weet dan hoe het deeg er uit moet zien en wat het “doet” in de oven, en … wat je lekker vindt.

Hieronder kunt u alle Brood recepten vinden. Onderaan kunt u een zoekveld vinden om snel te navigeren naar andere recepten.