Broodjes met consenza broodmix

  • 375 gram Consenza meergranen, wit of bruin (www.purefood.nl)
  • 1 zakje gist van 7 gram
  • ½ eetlepel suiker (of ½ zakje vanille suiker)
  • 10 gram fiberhusk
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 ml. kookroom light (bv. van AH)
  • 150 ml. heet water
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • Bakvorm bv. 2x “Disco per bisquit” (www.bakvormen.com) voor 6 broodjes of een muffinvorm voor 12 broodjes.

Oven voor verwarmen tot 45 graden met bakje heet water onder in.
Meng de droge ingrediënten goed door elkaar.
Giet de kookroom, het water en de blueband er bij.
Mix met de kneedhaken ca. 5 min.
Mix de crème fraiche er door heen.
Verdeel het deeg over de vormen.
Druk het deeg met vochtige vingers mooi glad in de vorm.
30-45 min. laten rijzen in het midden van de oven.
Zet de oven (als de broodjes 2x zo groot zijn) op 195 graden en bak ze in ca. 35 min. gaar.

Voor een groot brood doe je het deeg in een “cakevorm” en laat je het, na het rijzen, ca. 60 minuten bakken.