
- 25 gram zonnebloemolie
- 1 theelepel bakkers/brood zout (als het niet in de broodmix zit!)
- 1 theelepel vloeibare honing (of suiker)
- 335 gram handwarm/lauw water
- 375 gram glutenvrije broodmix*
- 4 gram gedroogde gist
Ga als volgt te werk:
Zet het bakblik van de BBM op de weegschaal en zet die op 0.
Weeg de zonnebloemolie in het bakblik.
Dan eerst het zout en de honing er bij doen.
Zet de weegschaal weer op 0.
Weeg het water in het bakblik.
Zet de weegschaal op 0.
Weeg de broodmix af en weeg de gist erbij, tot 379 gram dus.
Programma starten, gebruik bij voorkeur een glutenvrij programma (of een kort programma).
(eventueel na ca. 5 minuten de hoekjes meel erbij roeren)
Laat het brood op een rooster onder een theedoek afkoelen.
Haal het schoepje er uit als het brood nog lauw is, dat gaat makkelijker dan wanneer het brood helemaal koud is.
- Het brood “moet” aan de bovenkant iets bol of (bijna) recht zijn.
- Is het brood aan de bovenkant ingedeukt, gebruik dan de volgende keer iets minder water.
- Per broodbakmachine kan de hoeveelheid vocht ook iets verschillen.
* Het mengen van 2 of meer broodmixen geeft vaak een beter resultaat dan bakken met 1 soort! Probeer de smaak uit met het “broodje om te testen”