Brood recept BBM

  • 45 gram zonnebloemolie
  • 1-2 theelepel bakkerszout
  • 1 theelepel vloeibare honing (of suiker) 
  • 470 gram handwarm/lauw water
  • 450 gram Rimboe, woestijn of haver broodmix (van de firma le Poole)
  • 50 gram andere broodmix, handig om restjes op te maken
  • 7 gram droge gist
  • 40 gram pitten/zaden
  • 15 gram havermout
  • 20 gram Linwoods 5 zaden (o.a. te koop bij www.glutenvrijemarkt.com)

In bovenstaande volgorde in de BBM doen en bakken op het glutenvrije programma, heb je dat niet dan bakken op het standaard/basis programma van de BBM, dit duurt ca. 3 uur.

Aandachtspunten/tips:
-Zet het bakblik op de weegschaal en weeg alles precies af.
-De hoeveelheid gist luistert nauw, weeg het bij het meel en zet de weegschaal dus niet eerst op nul.
-In plakken snijden als het lauw is en invriezen.
-Ontdooi het brood in een plastic doosje of zakje zodat al het vocht erin blijft.
-Maak het brood bevroren klaar en doe in een doosje tot gebruik.
-Het kan per BBM verschillen hoeveel vocht je nodig hebt om een zelfde resultaat te krijgen.
-Is je brood wat “kleffig” en en/of (iets) ingedeukt aan de bovenkant, gebruik dan een volgende keer 10-15 gram vocht minder.