
- 45 gram zonnebloemolie
- 1-2 theelepel bakkerszout
- 1 theelepel vloeibare honing (of suiker)
- 470 gram handwarm/lauw water
- 450 gram Rimboe, woestijn of haver broodmix (van de firma le Poole)
- 50 gram andere broodmix, handig om restjes op te maken
- 7 gram droge gist
- 40 gram pitten/zaden
- 15 gram havermout
- 20 gram Linwoods 5 zaden (o.a. te koop bij www.glutenvrijemarkt.com)
In bovenstaande volgorde in de BBM doen en bakken op het glutenvrije programma, heb je dat niet dan bakken op het standaard/basis programma van de BBM, dit duurt ca. 3 uur.
Aandachtspunten/tips:
-Zet het bakblik op de weegschaal en weeg alles precies af.
-De hoeveelheid gist luistert nauw, weeg het bij het meel en zet de weegschaal dus niet eerst op nul.
-In plakken snijden als het lauw is en invriezen.
-Ontdooi het brood in een plastic doosje of zakje zodat al het vocht erin blijft.
-Maak het brood bevroren klaar en doe in een doosje tot gebruik.
-Het kan per BBM verschillen hoeveel vocht je nodig hebt om een zelfde resultaat te krijgen.
-Is je brood wat “kleffig” en en/of (iets) ingedeukt aan de bovenkant, gebruik dan een volgende keer 10-15 gram vocht minder.