Snelle (kwark) broodjes

  • 250 gram broodmix, bv. wit, bruin of meergranen
  • 1/2 theelepeltje zout (let op! alleen als het niet in het meel zit, kijk op de verpakking!)
  • 250 gram kwark (voor lactosevrij neem je bijv. Alpro soya yoghurt)
  • 8 gram bakpoeder (half zakje)
  • 1 à 2 theelepels basterdsuiker (kan ook weggelaten worden)
  • 2 eieren (L = ca 120 gram, wegen je eieren iets minder vul het gewicht dan aan met zonnebloemolie)

2 bakvormen “Disco per bisquit” (www.bakvormen.com) voor 6 stuks of muffinvorm voor 12 kleine broodjes.
De bakvorm “Tortina” (2x) is ook erg geschikt, de vormen vind je onder “multi-line”, op de website van “Bakvormen”.

Voor wat hogere/grotere broodjes neem je 375 gram broodmix en pas je de rest aan.

Verwarm de oven voor tot 175 graden

Weeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix met kneedhaken tot een egaal deeg.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de ingevette vormpjes.
Druk het met vochtige vingers mooi glad of laat de siliconen vormen een paar keer op het aanrecht vallen.
(Strooi er evt. nog wat zaadjes over en druk ze een beetje aan.)
Bak de broodjes in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze op een rooster afkoelen.

TIP: 
Vervang eens 1/3 van de broodmix door amandelmeel, de broodjes zijn dan de volgende dag nog heerlijk zacht.
 

Met dit recept kun je heel veel variaties maken bv:

  • Neem 25 gram bruine basterdsuiker en voeg ca. 150 gram (stukjes) appel en rozijnen toe.
  • Neem geen suiker maar voeg ca 10 eetlepels kaneelsuiker korrels (de Tuinen of G&W winkels) toe.
  • Neem een zakje vanillesuiker en ca. 150 gram gedroogd gemengd fruit, in stukjes gesneden.
  • Maak hartige broodjes door zongedroogde tomaten, pesto en/of italiaanse kruiden toe te voegen.
  • ….. laat je fantasie werken en voeg toe wat je (kind) lekker vindt.

Let op: gebruik de dubbele hoeveelheid bakpoeder als je fruit toevoegt!