Haver producten

Gebruik alleen haverproducten waar het glutenvrije teken op staat, alleen dan weet je zeker dat het glutenvrij is.

Onderstaande info komt van internet, producten zijn o.a. te koop bij: www.glutenvrijemarkt.com

“Haver is een uitstekende bron van voeding in vergelijking met de meest voorkomende glutenvrije granen.

Volgens voedingsdeskundigen, zou de helft van de energie uit voeding afkomstig moeten zijn uit koolhydraten, een derde uit vetten en de rest uit eiwitten. Zonder granen in onze voeding is het bijna onmogelijk de aanbevolen koolhydraatconsumptie te bereiken. De aanbevolen inname van koolhydraten bevat 25-35 gram vezels, dit is te bereiken door de consumptie van granen. Om bovenstaande aanbevelingen te bereiken, is haver de ideale voedingsbron in het glutenvrije dieet. De voordelen van haver voor uw gezondheid zijn grotendeels gebaseerd op de oplosbare vezel (bèta -glucan) die het haver bevat, die heeft bewezen te beschikken over veel positieve effecten op het lichaam.

De oplosbare vezel gevonden in haver-bèta-glucan helpt het cholesterolgehalte in het bloed op een evenwichtig niveau te houden. Studies laten zien dat bèta-glucan helpt het schadelijke LDL-cholesterol te verlagen naar waardes van 5-6%. Haver is een essentieel onderdeel van een hart-vriendelijke dieet. De vezels in het haver beschermen de maag en ondersteunen het gehele spijsverteringskanaal. Het glutenvrije dieet is meestal vezelarm, het vezelrijke haver is dan ook een uitstekende aanvulling op het dagelijks menu. Het bèta-glucan in de haver heeft prebiotische effecten: het bevordert de groei van nuttige bacteriën in de dikke darm, voor de bevordering van een gezond lichaam en een evenwichtige darmfunctie”.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Provena, http://www.provena.fi/www/page/provena_etusivu_eng

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.