Gewone cupcakes

Voor 12 standaardformaat cupcakes of neem de helft voor 18-24 mini cupcakes.

  • 125 gram zachte roomboter (plantenmargarine van bv AH voor lactosevrij) 
  • 125 gram fijne (riet)suiker of basterdsuiker (maal rietsuiker evt. fijner, bv. in bakje van staafmixer)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk (vruchtensap / citroensap voor lactosevrij)
  • 75 gram rijstmeel*
  • 50 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)*
  • 4 gram bakpoeder
  • Cupcakeplaat, waarin papieren caisses zijn geplaatst

Verwarm de oven voor op 190 graden 

Mix de boter en de suiker in een kom tot een heel licht gekleurde (bijna witte) massa.
Voeg de eieren en de melk toe en zeef het meel en het bakpoeder erover.
Klop nog even tot het een glad beslag is, niet mixen!
Verdeel het beslag over de caisses en zet de bakplaat in het midden van de oven.
Standaardcakes: ca 20 minuten bakken
Minicakes: ca 15 minuten bakken
De cakes moeten in het midden stevig aanvoelen.

* Te koop bij een “Toko”, de meelsoorten “kunnen sporen bevatten van …” maar wij gebruiken ze zonder problemen, óók tijdens de bak lessen!