Wafels (Belgische)

  • 110 gram Schär C
  • 40 gram blueband vloeibaar
  • 2 eieren
  • 100 ml. melk
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • snufje zout

Boter schuimig mixen.
Eieren en suiker er bij en weer schuimig mixen.
Meel en zout er door mixen.
Melk er door heen mixen.
Een flinke lepel beslag over het wafelijzer (voor “dikke” wafels) verdelen en met de bolle kant van de lepel verdelen.
Wafelijzer sluiten en na 20 tellen draaien (bij een tefal reverso)
Laten bakken tot je het ijzer kunt openen en de wafel niet meer aan het ijzer plakt. De wafels moeten goudbruin van kleur zijn. 
Even op een rooster leggen dan is de wafel lekker knapperig.
Warm serveren met poedersuiker, jam, boter, warme kersen met slagroom of……