Stroopwafels

Vulling:

  • 125 gr. stroop
  • 75 gr. lichtbruine basterd suiker
  • ½ theelepeltje kaneel
  • 20 gram roomboter 

Deeg:

  • 300 gram witte bloem, bv. Mix C van Schär, DovesFarm of Consenza
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel fiberhusk
  • 2 eieren
  • 2 theelepeltjes kaneel
  • snuf zout 
  • 75 ml. kookroom light van bv. AH

Vulling:
Op laag vuur de stroop, suiker en kaneel verwarmen tot het net kookt.
Van het vuur af de roomboter erdoor roeren.
Als de stroop tijdens het bakken te dik wordt weer even verwarmen maar niet meer laten koken.

Deeg:
Meng eerst het meel, suiker, kaneel, zout en fiberhusk goed door elkaar.
Voeg de eieren en de boter toe en mix (met de kneedhaken) tot het goed gemengd is.
Mix de kookroom er doorheen.

Met 2 dessertlepeltjes 1 of 2 bergjes deeg tussen je wafelijzer** scheppen, langzaam het deksel laten zakken en lichtbruin bakken.
Op bakpapier leggen. (je kunt ze evt. als ze nog warm zijn uitsteken)
Schepje stroop op 1 wafeltje doen en een andere erop leggen, beetje schuiven zodat de stroop verdeeld wordt.
Op een rooster verder af laten koelen.