Voor ca. 15 oublies:
- 125 gram witte bloem (bv. Schär C of DovesFarm)
- 150 ml. lauwwarm water (ca. 50 ml. extra om eventueel later aan het beslag toe te voegen)
- ½ ei = ca 30 gram
- 65 gram witte basterdsuiker
- 40 gram blue-band vloeibaar
- mespunt kaneel
- stukje rondhout
- satéprikker
- katoenen handschoenen (bij de apotheek te koop /te bestellen)
Mix de boter en de suiker romig.
Voeg het ei toe en mix tot een crème massa.
Voeg om en om meel + kaneel en water toe en mix tot een glad en dun beslag.
Schep een lepel beslag in het midden van het wafelijzer en verdeel het een beetje met de bolle kant van de lepel.
Sluit het wafelijzer langzaam.
Ca. 2 minuten bakken tot het wafeltje goudbruin is.
(Doe de handschoenen over elkaar aan je linkerhand en houdt het rondhout in je rechterhand, als je rechts bent)
Leg het stukje rondhout op het wafeltje circa 2 cm. van de rand en til de wafel bij de rand op met het satéstokje.
Klap de rand over het houtje en rol de wafel verder op.
Laat de oublies afkoelen op een rooster, haal het rondhout eruit als het wafeltje nog warm is.
Of maak een bakje…leg het hete wafeltje over de onderkant van een kopje en vouw het erom, houdt even vast, laat op een rooster afkoelen.
Wafelijzers zijn er in verschillende uitvoeringen, voor stroopwafels en oublies zijn van het merk “Cloer” typenummers, 261, 271 en 285 geschikt.
Heeft u nog een “Tefal reverso” dan zijn daar misschien nog fijne wafelplaten voor te bestellen via de website van Tefal.