voor 4 personen:
- 4 plakken jongbelegen Edammer 1 cm dik (van ca 100 gram elk)
- 1 dl melk
- 40 gram witte bloem
- 2 eieren
- 80 gram paneermeel of fijn gemalen cornflakes
- 80 gram blueband vloeibaar of boter
- peper en zout
Snijd de kaas in staafjes en week deze 10 minuten in een laagje koude melk (hierdoor blijf straks bij het paneren de bloem beter aan de kaas plakken) en laat de kaas dan uitlekken in een zeef.
Vermeng peper en zout met de bloem en klop de eieren los.
Wentel de kaasstaafjes eerst door de bloem, haal ze dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
Smelt de boter, laat uitbruisen en bak de staafjes kaas hierin aan beide kanten snel lichtbruin.
Je kunt de kaasfrietjes ook in de frituurpan bakken bij 180 graden in ca 3 minuten.
Of…je snijdt de kaas niet in staafjes maar bakt de 4 kaasplakken in zijn geheel.