Gehaktbrood

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 stangen bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • ½ cup ui, gesnipperd
  • 750 gram half om half gehakt
  • ¾ cup havermout
  • ¼ cup tomaten ketchup
  • 2 theelepels sambal (of naar smaak)
  • 1 ½ tl zout
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels melk
  • Verwarm de oven voor tot 190 graden

Verhit de olie in een pan en gaar de ui en bleekselderij ongeveer 7-9 minuten op matig vuur.
Doe alle overige ingrediënten in een ruime kom en meng ze, met de mixer met kneedhaken, goed door elkaar.
Voeg de groenten toe en meng die er goed door heen.
Schep het mengsel in een cakevorm en strijk het glad.
Bak het in 1 uur gaar, iets onder het midden, in de oven.
Schep het gehaktbrood met 2 spatels uit de vorm en verpak het in aluminiumfolie, laat het 5 minuten rusten.

Tips:
-Meng ook eens kleine stukjes paprika en/of maïskorrels door het gehakt.
-Serveer het gehaktbrood (koud) in kleine stukjes als snack bij de borrel, geef er mosterd en sweet chili saus bij om te dippen.