Gehaktballen

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel sambal (of meer naar smaak)
  • Ca. 2 eetlepels ketjap
  • Ca. 4 eetlepels tomaten ketchup
  • Ca. 1 eetlepel sweet chili saus
  • (1 uitgeperst teentje knoflook)
  • Ca. 4 eetlepels fijn gemalen cornflakes of glutenvrije paneermeel

Doe alles, behalve de cornflakes, in een grote kom en roer het goed door elkaar.
Meng de cornflakes er door.
Schep een flinke lepel gehakt op je hand en vorm er een mooi egaal balletje van.
Verwarm een anti-aanbak pak en leg de balletjes er in (zonder vet).
Bak de gehaktballen rondom bruin.
Voeg een kopje water toe en laat ze op laag vuur, met het deksel op de pan, in 15-20 minuten gaar worden.

Tip:
Bak kleine balletjes, zijn (koud) ook erg lekker als borrelhapje, serveer ze bv. met mosterd, satésaus of sweet chili saus.