Slof

Deeg:

  • 135 gram DovesFarm witte bloem
  • 95 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3 theelepeltjes (3 gram) fiberhusk/psyllium
  • snufje zout
  • mespunt kaneel
  • 70 gram roomboter
  • 10 gram melk

Vulling:

  • 225 gram amandelspijs
  • 90 gram crème fraîche (of 1 ei)

Opmaak:

  • 1 pakje kloppudding, vanille (dr. Oetker)
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram melk
  • Aardbeien en/of frambozen en/of blauwe bessen
  • Spuitzak met grote stermond

Vorm van 35 x 12 cm (met losse bodem) ligt invetten en de bodem met een reep bakpapier bekleden.
Meng voor het deeg de bloem t/m kaneel goed door elkaar.
Voeg de roomboter en de melk toe en meng met kneedhaken van de mixer tot het deeg samen klontert.
Kneed met je handen tot een deegbal en verpak het in plasticfolie, duw het plat dan koelt het beter/sneller.
Laat het deeg ca. 20 minuten rusten in de koelkast.

Meng de crème fraîche, met een vork, goed door het amandelspijs.

Kneed het deeg nog even door en rol het uit tot het de grote van de vorm heeft, de opstaande randen meerekenen.
Leg de deegplak in de vorm en duw deze er netjes in.
Verdeel het amandelspijs gelijkmatig over de bodem.
Duw de randjes deeg iets naar beneden tot net boven het spijs.
Bak de slofbodem ca 25-30 minuten in de voorverwarmde oven van 175 graden tot hij lichtbruin is.
Laat op een rooster in de vorm afkoelen, als hij aan de zijkant bijna koud is kun je de rand verwijderen en helemaal af laten koelen.

Doe de puddingpoeder, slagroom en melk in een mengkom en mix het tot het dik is.
Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
Maak het fruit schoon.
Schep de pudding in de spuitzak en spuit strepen of toefjes op de slofbodem.
Verdeel het fruit er over.
Zet tot serveren in de koelkast.