- 350 gram rabarber, wassen, in stukken snijden en draden er af halen
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels maïzena
- 1 zakje vanille suiker
- 1 theelepel kaneel
Cake recept: - 250 gram boter of margarine
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 5 eieren
- 125 gram rijstmeel
- 75 gram ketan rijstmeel (kleefrijstmeel)
- 50 gram tapiocameel
- 8 gram bakpoeder
Meng de suiker, maïzena en kaneel door de rabarber.
Springvorm van 26 cm doorsneden of bakvorm ca. 23 x 33 cm.
De ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 150 C.
Vet de bakvorm in en bestuif de binnenzijde met een beetje rijstmeel, dan komt de cake na het bakken wat makkelijker uit de vorm.
Klop het overtollige meel goed uit de vorm.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot alles een licht gekleurde massa is.
Voeg de eieren één voor één toe. Klop ieder ei eerst goed er door voor het volgende wordt toegevoegd.
Klop dan nog ca. 10 minuten op de hoogste stand.
De helft van het cakebeslag in de bakvorm scheppen en glad strijken.
De rest van het beslag door het rabarbermengsel scheppen en dit over het beslag verdelen en gladstrijken.
De taart in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar en goudbruin bakken.
Controleer met een breinaald op gaar zijn en eventueel nog wat langer laten staan.
Hij smaakt warm en koud lekker met slagroom of zure room!