
- 200 gram glutenvrije kaakjes of speculaasjes (of neem een mengsel er van)
- ca. 150 gram roomboter
- 2 blikken vlaaivulling van Jonker Fris of AH*
- 200 gram MonChou (2 pakjes)
- 250 ml. Slagroom
- 1 zakje klopvast
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram witte basterdsuiker
Springvorm van 24 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Verkruimel de kaakjes in een plastic zak tussen een theedoek met een deegroller of in de keukenmachine.
Smelt de boter.
Roer zoveel boter door de kruimels dat het net “nat” is.
Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel stevig op de bodem van de springvorm.
Laat de bodem goed hard worden in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de klopvast en de vanillesuiker.
Mix de basterdsuiker door de MonChou tot er geen klontjes meer in zitten.
Doe het MonChou mengsel bij de slagroom en mix tot het goed gemengd is.
Schep het MonChou mengsel op de gestolde taartbodem en strijk het glad.
Verdeel de vlaaivulling er over en strijk het glad, laat ook een randje MonChou vrij.
Laat de taart opstijven in de koelkast.
tip: neem 2 smaken en verdeel elk over een helft van de taart.