Mini appeltaartjes


Maak het deeg als bij de amandel-schuitjes

  • 75 gram amandelspijs (ipv 150 gram)
  • 1 flinke appel, geschild en in kleine stukjes
  • 1 eetlepel (riet)suiker
  • 1 theelepeltje kaneel
  • siliconen muffinvorm

Verdeel het deeg in 6 stukken (wegen!).
Druk 1 stuk uit tot een rondje, dit gaat heel goed tussen 2 lagen plastic huishoudfolie.
Bekleed er een muffinvormpjes mee, doe het zelfde met de andere deeg stukjes.
Verdeel het amandelspijs over de vormpjes.
Meng de appelstukjes met de suiker en het kaneel.
Verdeel de appelstukjes over de vormpjes, laat het bol staan want de appel slinkt bij het bakken.
Bak de taartjes 30 minuten op 175 graden in het midden van de oven.
Laat ze, in de vorm, afkoelen op een rooster.
Druk ze daarna voorzichtig uit de vormpjes.

Tip: Heb je geen siliconenvorm, vet dan een metalen muffinvorm in en bekleed met bakpapier.
Je kunt de taartjes er dan makkelijk uit tillen.