Kwarktaart

  • 1 glutenvrije cake (of bak er zelf een)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ¼ liter slagroom
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • blikje mandarijntjes
  • ronde springvorm van 24 cm, ingevet

Leg de blaadjes gelatine in een bakje met ruim koud water.
Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker lobbig.
Roer de kwark, suiker, helft van de slagroom, 1 zakje vanillesuiker en sap van de sinaasappel + citroen goed door elkaar.
Vet het bakblik in en verdeel een laag cake van 1 á 2 cm. dikte over de bodem, druk een beetje aan.
Verwarm het sap van de mandarijntjes tot het bijna kookt, knijp de gelatine heel goed uit en roer het door het sap, laat het een afkoelen tot het lauw is.
Roer het sap beetje voor beetje door het kwarkmengsel, af en toe roeren tot het lobbig begin te worden.
Roer de mandarijntjes erdoor en giet alles op de cake in het bakblik.
Zet het minimaal 3 uur in de koelkast.
Versieren met de overgebleven slagroom en evt. vruchtjes naar keuze.

-i.p.v. mandarijntjes kun je ook andere (verse) vruchten gebruiken, b.v. verse aardbeien, frambozen of… neem dan een uitgeperste sinaasappel om de gelatine in op te lossen.

-rode gelatine blaadjes geven een mooie roze taart, ook kleurstof door de kwark geeft een leuk effect.
Op de foto met de mandarijntjes heb ik een beetje gele kleurstof door de kwark gedaan.

-als je zelf de cake bakt kun je die in de springvorm maken, snij hem in 2 of 3 lagen en doe de andere(n) in de vriezer voor een volgende keer of doe daar bv. jam, gele room, slagroom en vruchten op en je hebt nog een heerlijke taart.

Voor een springvorm van 24 cm, neem je 250 gram meel, kijk voor het recept bij “Cake” en neem het recept met rijstmeel.