Appel-kaneel cakegebak

  • 300 gram boter
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren, middelgroot
  • 175 gram rijstmeel
  • 75 gram ketan rijstmeel (kleefrijstmeel)
  • 50 gram tapiocameel (of neem hiervoor ook ketanmeel)
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 à 3 appels, geschild en in dunne schijfjes gesneden
  • Kaneelsuikerkorrels
  • Bakvorm van ca 22 x 32 cm

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 160 C.
Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier zodat het aan 2 kanten over de rand hangt.

Klop de boter schuimig met de mixer.
Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop het geheel tot alles een witte (licht gekleurde) massa is.
Voeg de eieren één voor één toe. Klop ieder ei eerst goed er door voor het volgende wordt toegevoegd.
Klop dan nog ca. 10 minuten op de hoogste stand.
Roer de meelsoorten goed door elkaar en spatel het dan luchtig door de massa, niet meer mixen.
Giet het beslag op de ingevette en met bakpapier beklede bakplaat.
Duw de schijfjes appel in het beslag en bestrooi royaal met kaneelsuikerkorrels.
Bak de cake, in het midden van de oven, in ongeveer 60 minuten gaar.
Laat afkoelen in de vorm op een rooster.
Snij de koek in vierkantjes.