Amandel schuitjes (9 stuks)

  • Deeg:
  • 90 gram Dovesfarm zelfrijzend bakmeel *
  • 60 gram basterdsuiker
  • 5 gram vanillesuiker
  • 1 theelepel fiberhusk
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • 45 gram roomboter, in kleine stukjes
  • 15-20 gram melk
  • Siliconen bakvorm Barchetta van www.bakvormen.com (of neem een muffinvorm, voor 6 stuks) 
  • Vulling:
  • 150 gram amandelspijs
  • ½ ei, los geklopt
  • 60 gram crème fraîche
  • Garnering:
  • (aardbeien)jam of verse aardbeien/ vruchtjes naar smaak
  • Slagroom, geklopt

*Of 90 gram schär C of dovesfarm witte bloem + ¼ theelepel bakpoeder
*Of 45 gram boekweitmeel + 45 gram rijstmeel + ¼ theelepel bakpoeder


Meng, voor het deeg, alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Voeg de roomboter en 15 gram melk toe en meng met kneedhaken van de mixer tot het deeg samen klontert.
Kneed met je handen tot een soepele deegbal, voeg bij ander meel zo nodig nog iets melk toe.
Verpak het in plasticfolie en laat het deeg ca. 20 minuten rusten in de koelkast.

Meng, voor de vulling, het (halve) ei en de crème fraîche goed door de amandelspijs.
Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Verdeel de deegbal in 9 stukjes van ca. 24 gram en rol elk deel tot een balletje (weeg de deegbal en deel door 9 of door 6 voor muffinvorm).
Druk in elk vormpje een deegballetje uit tot de wanden ook met deeg bedekt zijn.
Verdeel de amandelspijs over de vormpjes.
Bak de schuitjes, in het midden van de oven, in 25 minuten goudbruin.
Zet de bakvorm op een rooster en laat ze afkoelen tot lauw, haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Garneer ze met een schepje jam of vruchtjes/verse aardbeien en schep er wat slagroom op.
Zonder garnering zijn ze ook heerlijk en zeker 4 dagen houdbaar in een afgesloten trommel.