
- restje gekookte (zilvervlies)rijst, ca. 1 beker
- melk
- glutenvrij wit meel (bv. consenza wit, zit al zout in!)
- beetje bakpoeder (ca. 8 gram op 250 gram meel)
- snufje zout
- 3 eieren
- zakje vanille suiker
- 2 handjes rozijnen
- blue-band vloeibaar
- kaneel
- (poeder)suiker
Doe de rijst en de rozijnen in een mengkom.
Giet er zoveel melk op dat het net onder staat.
(je kunt dit een nachtje laten staan in de koelkast)
Mix de 3 eieren er doorheen.
Mix beetje voor beetje bloem, en bakpoeder, erdoor tot je een dik beslag hebt, je moet even een afdruk van het mixen zien staan als je stopt met mixen.
Mix de vanillesuiker er doorheen.
Mix een flinke scheut blue-band vloeibaar er doorheen.
Verhit een anti-aanbak pan.
Schep met een jus/pollepel 3 hoopjes beslag in de pan en druk ze met de achterkant van de lepel wat platter tot de dikte van de rozijnen.
Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar.
Serveer ze warm (of koud) met bv. (poeder)suiker en kaneel.
Je kunt ook nog een geraspte appel door het beslag roeren, met of i.p.v. de rozijnen.