Spritskoekjes met karamel en amandelen (Romeo's)

Spritsbeslag:
  • 250 gram Schär C of bv. DovesFarm witte bloem
  • 5 gram fiberhusk
  • 1 eiwit
  • snufje zout
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • spuitzak met kartelmondje
  • bakplaat bekleed met bakpapier/bakfolie 
Smelt voor de vulling:
  • 25 gram basterdsuiker,
  • 1  1/2 eetlepel stroop,
  • 15 gram boter en
  • 4 gram citroenrasp tot de suiker gesmolten is en blus met
  • 1 eetlepel room
  • roer er 25 gram amandelsnippers door,
  • even opkoken en af laten koelen tot lauw

Verwarm de oven tot 150 graden.

Klop de boter met de basterdsuiker met de mixer schuimig, voeg het eiwit toe en mix goed door elkaar.
Zeef het meel, fiberhusk, zout en vanillesuiker er boven en mix alles door elkaar.
Doe het beslag over in de spuitzak en spuit rondjes (binnenste van de cirkel ter grootte van 1 cent)
Leg in het binnenste van elk rondje 1 volle theelepel van de vulling en bestrooi met amandelsnippers
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de spritskoekjes in ca. 25 minuten lichtbruin.
Laat afkoelen op de bakplaat tot ze bijna koud zijn en daarna nog op een rooster tot ze helemaal koud zijn.