Luchtige kokoskoek

  • 75 gram zachte roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 250 gram gemalen kokos, liefst uit een “Toko”
  • 1 dl. melk
  • 50 gram DovesFarm witte bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 4 gram fiberhusk
  • Snufje zout

Ingevette bakvorm van 20-22 cm doorsnee.
Oven voorverwarmen tot 125 graden.

Mix met de mixer de roomboter, kristalsuiker en vanillesuiker goed door elkaar.
Mix het ei er doorheen.
Zeef het meel, bakpoeder, zout en de fiberhusk boven de kom, giet de melk erbij en voeg de kokos toe.
Mix nu met kneedhaken tot alles goed gemengd is.
Spatel het deeg in de bakvorm en strijk het glad.
Kwast er een klein beetje los geklopt ei of melk overheen.
Bak de koek in 50-60 minuten goudbruin en gaar.
Af laten koelen in de vorm.