
Deeg:
- 350 gram DovesFarm witte bloem
- 220 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 6 gram psyllium
- mespunt zout
- 180 gram harde koude (room)boter
- 60 gram melk
Crème:
- 400 ml melk
- 150 gram suiker
- 50 gram maïzena
- 2 eidooiers
- 375 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- Eventueel een smaakstof naar keuze, bv vanille of marasquin
Fruit en versiersels naar keuze bv:
Chocolaatjes, snoepjes, frambozen, aardbeien, blauwe bessen etc.
Stuk karton om hartvorm uit te knippen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Deeg;
Meng in een kom de bloem t/m zout door elkaar.
Snijd de boter er met een mes door heen tot het hele kleine stukjes zijn.
Voeg ook de melk toe. Mix met kneedhaken alles door elkaar tot het samen klontert.
Kneed alles met koude handen snel tot een soepele deegbal.
Rol de bal in plasticfolie en leg die minimaal een half uur in de koelkast.
Teken op het karton een hart van ca 20 cm breed en 20 cm lengte.
Knip de binnenkant er zo uit dat je een rand over houdt van 3 cm breedte.
Rol het deeg uit tot ca 5 mm dikte en snij er 2 x het hart uit.
Dit kun je het beste gelijk op een stuk bakpapier doen zodat je het makkelijk op de bakplaat kunt leggen.
Bak de koekharten ca 20 minuten tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Laat ze bijna helemaal afkoelen op de bakplaat en leg ze dan voorzichtig op een rooster om verder af te koelen.
Bewaar ze goed afgesloten tot je ze op gaat maken.
Crème:
Breng in een steelpan 350 ml melk met de suiker tegen de kook.
Klop in een kom de resterende 50 ml melk met de eidooiers en de maïzena glad.
Schenk er langzaam en al kloppend met een garde de hete melk bij.
Schenk de melk terug in de pan en zet op laag vuur. Laat de melk onder voortdurend kloppen op laag vuur binden.
Neem de pan van het vuur en zet in een bak koud water om snel af te koelen, klop regelmatig.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de afgekoelde room tot een luchtige crème.
Mix er eventueel nu ook de smaakstof door. Leg 1 koekhart op een gladde ondergrond.
Schep de crème in een spuitzak met een ronde spuitmond van ca 1 cm.
Spuit mooie toefjes op het koekhart en leg het andere hart er op, druk voorzichtig een klein beetje aan.
Spuit op het bovenste koekhart ook mooie toefjes crème.
Versier het hart met je zelf gekozen lekkers.
Je kunt het hart 1 dag van te voren opmaken, de koek zal dan wel iets zachter zijn.