Havermout koekjes (ca. 32 stuks)

  • 75 gram hazelnoten
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 75 gram havermeel
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 volle theelepel fiberhusk
  • 100 gram havermout
  • ½ eetlepel geraspte citroenschil

2 bakplaten bekleed met bakfolie/bakpapier, als de ene in de oven staat leg je vast koekjes op de andere, laat de plaat wel eerst afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Maal de hazelnoten fijn, b.v. in het snijbakje van de staafmixer.
Mix de boter met de basterdsuiker tot een witte crème.
Klop het ei erdoor.
Zeef het meel, zout, bakpoeder en fiberhusk boven de kom.
Weeg de havermout erbij en voeg de gemalen hazelnoten toe.
Mix met de kneedhaken snel tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol die op een met bloem bestoven werkvlak tot rollen van ca. 3 cm. doorsnede.
Verpak de rollen in plasticfolie en leg ze een uur in de koelkast.
Snij de rollen in plakjes van 1 cm. dikte en leg ze een stukje uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Duw ze, met een in de bloem gedoopte vork nog iets platter.
Bak de koekjes 10-13 minuten tot de randjes lichtbruin zijn.
Haal ze na een paar minuten van de plaat en laat ze op een rooster afkoelen.