- 175 gram DovesFarm witte bloem
- 125 gram basterdsuiker
- ½ theelepel bakpoeder
- 4 gram fiberhusk/psyllium
- snufje zout
- mespunt kaneel
- 90 gram roomboter
- 3 eetlepels melk
- 200 gram amandelspijs
- 1 ei
- 1 theelepel geraspte citroen schil
- 20 halve amandelen
Klop het ei los en meng ca 15 gram hiervan samen met de citroenschil goed door de amandelspijs.
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Voeg de roomboter en de melk toe en meng met kneedhaken van de mixer tot het
deeg samen klontert.
Kneed met je handen tot een deegbal en verpak het in plasticfolie.
Laat het deeg ca. 20 minuten rusten in de koelkast.
Weeg stukjes deeg van 20 gram af en rol die tot balletjes
Druk deze deegballetjes plat op een stuk plasticfolie tot ca. 6 cm. doorsnede.
Weeg stukjes amandelspijs af van 10 gram elk.
Leg de bolletjes spijs op de plakjes deeg en vouw dit om de spijs, rol ze nog
even door je handen tot er géén naadjes meer te zien zijn.
Leg de bonbons op de met bakpapier beklede bakplaat.
Druk in elke bonbon een halve amandel en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei.
Om zeker te zijn dat ze mooi in vorm blijven tijdens het bakken zet je ze nu een
half uurtje in de koelkast om op te stijven.
Bak de bonbons af in de voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 25 minuten.
