Gevulde appelkoeken

  • 2 (zure) appels
  • 250 gram DovesFarm witte bloem
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 theelepels fiberhusk
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei (M)
  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram sukade
  • mespunt kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • (poedersuiker)

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Week de rozijnen in een kopje heet water.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom
Voeg de suiker en de fiberhusk toe en roer het goed door elkaar
Snij met 2 messen de boter in kleine stukjes er doorheen.
Klop het ei los en voeg ¾ hiervan toe aan het deegmengsel.
Mix met kneedhaken tot het samen klontert en goed gemengd is.
Kneed het met koele handen tot een deegbal.
Verpak het in plastic huishoudfolie en leg de bal een half uurtje in de koelkast.
Knijp de rozijnen uit en dep ze goed droog met keukenrol.
Schil de appels en rasp/snij ze fijn, meng er de 2 eetlepels suiker, kaneel, rozijnen en sukade doorheen.
Verdeel het deeg in 12 stukken (ik weeg de deegbal en deel door 12).
Duw een stuk deeg, tussen plasticfolie, uit tot ca 10 cm doorsnede.
Leg het deegplakje op je hand, schep een flinke eetlepel vulling in het midden en vouw het deeg dicht.
Leg de koek op zijn kop op de bakplaat, doe hetzelfde met de andere deegballetjes en bestrijk ze met het restje ei.
Bak de koeken in het midden van de oven ca 20-25 minuten tot ze goudbruin zien.
Laat ze af koelen op de bakplaat tot lauw en daarna op een rooster.

Als ze koud zijn evt. bestrooien met poedersuiker