
- 250 gram wit meel bv. DovesFarm witte bloem
- 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
- 1 tl. kaneel
- ½ tl. kruidnagelpoeder (gemalen kruidnagel van bv. Silvo)
- ½ tl. nootmuskaat
- 1 tl. gemberpoeder
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram schenkstroop
- 25 gram gemberstroop/siroop
- 85 ml kookroom (light) van bv. AH
- 85 ml melk
- 100 gram gember, in stukjes gesneden
- cakevorm van ca. 25 x 10 cm.
- vetvrij papier
Zet de oven op 170 graden.
Cakevorm invetten en dun met meel bestuiven.
Meel, bakpoeder en kruiden zeven, basterdsuiker erdoor roeren.
Stroop, kookroom en melk toevoegen en tot een egaal, dik beslag roeren met een vork of met de mixer.
Gember erdoor roeren.
Beslag in de vorm scheppen, en even “stampen” met het blik zodat het goed verdeeld is.
Een velletje bakpapier invetten en met de ingevette kant op de vorm leggen.
De vorm onderin de oven schuiven en in ca. 45 minuten gaar bakken, (na 35 minuten het papiertje eraf halen) controleer met een satéprikker of hij gaar is, anders iets langer in de oven.
Op een rooster uit laten dampen en in een trommel of plastic zak bewaren.
Kan ook heel goed (in plakken) ingevroren worden.