Fruit-muesli koek

  • 175 gram witte broodmix bv. Consenza wit van Pure&Free
  • 75 gram kleefrijstmeel (ketanmeel)
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 5 gram fiberhusk
  • 2 tl. kaneel
  • ½ tl. kruidnagelpoeder (gemalen kruidnagel van bv. Silvo)
  • ½ tl. nootmuskaat
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram vloeibare honing
  • 100 ml kookroom (light) van bv. AH
  • 100 ml melk
  • 40 gram fijn gemalen muesli
  • 40 gram sucade (evt. in stukjes gesneden)
  • 40 gram gember (evt. in stukjes gesneden)
  • 150 gram gemengd gedroogd fruit (maal dit in het snij bakje van de staafmixer tot het kleine stukjes zijn)
  • greinsuiker
  • bakvorm van ca. 20 x 20 cm.

Zet de oven op 160 graden.
Bakvorm invetten en met meel bestuiven, overtollig meel eruit kloppen.

Meel, bakpoeder, fiberhusk en kruiden boven een mengkom zeven en goed mengen.
Gemalen muesli en basterdsuiker er goed door roeren.
Honing, kookroom en melk toevoegen en, met een vork, tot een egaal, dik beslag roeren.
Sucade, gember en gemengd fruit er goed doorheen roeren.
Beslag in de vorm scheppen en er mee “stampen” zodat het deeg goed verdeeld is over de vorm.
Bestrooien met een laagje greinsuiker.
De vorm in het midden van de oven schuiven en in ca. 45 minuten gaar bakken. (controleer met een satéprikker of hij gaar is, anders iets langer in de oven)
Tot lauw af laten koelen in de bakvorm, dan op een rooster leggen.
Kan heel goed (in stukken) ingevroren worden.