Eierkoeken (ca. 7 stuks)

  • 100 gram ei (M, 2 stuks)
  • 100 gram (DovesFarm) witte bloem, broodmix of bakmix
  • 100 gram suiker
  • ½ theelepel ammoniakpoeder (of ca 5 gr. bakpoeder)
  • snufje zout (als het niet in de bloem zit)
  • 5 gram fiberhusk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • (1 eetlepel bloem (= 10 gram) extra*)

2 bakplaten bekleed met bakfolie (of bakpapier), tussendoor de bakplaat af laten koelen.

Ei, bloem en suiker moeten dezelfde verhouding hebben, dus indien meer ei…
alles aanpassen.

Ei en suiker schuimig kloppen met de mixer, tot het dik en bijna wit is.
Bloem (+ de extra eetlepel), zout, fiberhusk en ammoniakpoeder zeven en goed door
elkaar roeren, samen met de citroenrasp erdoor scheppen, niet mixen.
Minimaal een half uur laten staan (maar liever een ochtend of zo).
Ongeveer 2 eetlepels deeg op elkaar op de bakplaat scheppen.
Bak ze in een oven van 200 graden in 7-10 minuten lichtbruin.
Ze lopen flink uit dus bak er maar 3 of 4 tegelijk.
Iets af laten koelen, met bakpapier en al omkeren en het bakfolie er voorzichtig aftrekken.

*Het verschilt per meelsoort of de extra lepel bloem nodig is, probeer het eerst zonder.
Bak 1 eierkoek en kijk hoe die wordt, voeg daarna evt. de extra bloem toe.

Je kunt ze ook in vormpjes bakken, de “discus” bakvorm van, http://www.bakvormen.com is hier heel geschikt voor.
Met het recept bak je zo 6 eierkoeken, vet de vormpjes wel in en bestuif ze met bloem.