- 240 gram DovesFarm witte bloem
- 8 gram bakpoeder (= ½ zakje)
- ½ eetlepel fiberhusk
- 120 gram roomboter
- 1 theelepel kaneel
- 120 gram (lichtbruine) basterdsuiker
- 2 appels
- citroensap
- 2 eieren
- licht bruine basterdsuiker
- (evt. een scheutje melk als het deeg te droog is)
2 bakplaten bekleed met bakpapier/folie (1 kan afkoelen als de andere in de oven staat) Oven voorverwarmen tot 200 graden.
Bakplaten bekleden met bakpapier.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom.
Roer de fiberhusk, de suiker en het kaneel er goed door heen.
Voeg de boter toe en snij die in kleine stukjes erdoorheen.
Voeg het losgeklopte ei toe.
Mix met de kneedhaken alles goed door elkaar.
Appels schillen en in kleine stukjes snijden, besprenkelen met wat citroensap.
Mix de appelstukjes goed door het deeg.
Schep met 2 lepels ca. 6 bergjes deeg op ruime afstand van elkaar op de bakplaat.
Strooi er wat basterdsuiker over heen.
Bak de koeken in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.
Laat ze even afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster.