Kletskoppen

  • 30 gram blueband vloeibaar
  • 125 gram (licht of donker) bruine basterdsuiker
  • 1 el water
  • 50 gram Schär C of DovesFarm witte bloem
  • ½ tl kaneel
  • 50 gram amandelschaafsel of blanke amandelen in kleine stukjes gehakt
  • 2 bakplaten bekleed met bakfolie.

Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.

Alles in een mengkom doen en mixen tot het goed gemengd is.
(Als de massa te droog is tijdens het mixen nog iets water toevoegen, je moet er met je handen knikkertjes van kunnen rollen)
Met twee theelepeltjes hoopjes “beslag” op een met bakpapier beklede bakplaat leggen, of vorm knikkertjes met je handen.
Tussen de hoopjes/knikkertjes voldoende ruimte laten, de koekjes vloeien flink uit.
Bak de koekjes ca. 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat de kletskoppen op de bakplaat afkoelen.
 
Veeg het bakfolie met keukenpapier schoon en laat de bakplaat afkoelen voordat je de volgende koekjes er op bakt.