
- 1 kg pompoen*, in blokjes
- 2 flinke uien, in stukjes
- 3 stengels bleekselderie, in stukjes
- ca 800 gram gepelde tomaten, uit blik
- 2 liter (runder)bouillon, van blokjes (ik gebruik 5 blokjes)
- 1 laurierblad
- 1 à 2 handen rijstvermicelli of mie, te koop bij een “toko” of mihoen
- Boter
- 350 gram gehakt, voor soepballetjes
- (Zwarte) peper uit de molen
- Nootmuskaat
- Zout
- 1 flesje kookroom (light)
Smelt een beetje boter of olijfolie in een ruime pan en bak hierin de pompoen, ui en selderie aan tot de ui “glazig” is.
Giet de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, voeg de tomaten en het laurierblad toe.
Laat, met het deksel op de pan, zachtjes gaarkoken.
Haal het laurierblad uit de pan en mix de soep met de staafmixer.
Doe de rest van de bouillon er bij.
Maak op smaak met peper en zout.
Meng zout, peper en nootmuskaat door het gehakt en maak er balletjes van.
Doe de gehaktballetjes en de vermicelli bij de soep.
Laat nog ca. 10 minuten zachtjes koken.
Schenk ten slotte de room bij de soep, roer het even goed door en zet de
warmtebron uit.

*Hokkaido: Red Kuri
“Breedronde, oranje kookpompoen met geel vlees.
Gemiddeld vruchtgewicht van 1 – 1,5 kg.
Kan makkelijk bewaard worden tot februari bij oogst in september/oktober.
Hoge gezondheidswaarde, en kan met schil gebruikt worden. Fijne nootachtige smaak
Kijk voor meer informatie over pompoenen op: www.pompoenen.com