Pizza

  • 85 gram (witte) broodmix, bv. Twello’s, Consenza of Mixme van Zizo
  • 3 gram gist
  • Snufje zout (als het niet in het meel zit!)
  • 10 gram olijfolie
  • 20 gram crème fraîche
  • 55 gram lauw water

Verwarm de oven tot 45 graden met een bakje heet water onder in.

Meng eerst alle droge ingrediënten met een vork goed door elkaar.
Voeg de rest toe en meng met de vork of kneedhaken van de mixer tot een soepel deeg.
Het moet nog een beetje plakkerig zijn.
Maak er met een spatel 1 bal van en bestrooi met wat bloem.
Schep de deegbal op bakfolie midden op de bakplaat.
Bestrooi je handen met wat meel en druk de deegbal plat tot een cirkel met een dikte van ongeveer een halve cm.
Laten rijzen in de oven tot de bodem zichtbaar iets gerezen is.
Verwarm dan de oven tot 200 graden
Bekleed ondertussen de pizza naar keuze**, laat de rand ongeveer 1 cm vrij.
20-25 minuten bakken in het midden van de oven.

**Bestrijk de bodem met een dun laagje tomatensaus, ketchup of puree.
Strooi er ca. 3 theelepels pizzakruiden over.
Beleg met stukjes ham, salami, champignons, ui, gedroogde tomaat, ananas en/of…?
Als laatste beleggen met geraspte kaas naar keuze of mozzarella.