
- 200 gram dovesfarm zelfrijzend bakmeel (of witte bloem + 8 gram bakpoeder)
- 40 gram harde boter
- 80 gram karnemelk
- 20 gram melk
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 theelepels oregano (gedroogd)
- Ca. 30 gram salami
- 1 ui
- Ca. 30 gram champignons
- Ca. 25 gram zongedroogde tomaten
- Ca. 75 gram kaas
Bakplaat bekleed met bakfolie of bakpapier
Verwarm de oven voor tot 180 graden
Zeef het meel in een mengkom en voeg de boter toe, snij die in kleine stukjes door het meel.
Voeg de karnemelk en de melk toe.
Kneed het met je vingers tot een kruimelig deeg en daarna tot een stevige en soepele deegbal.
Leg een stuk plasticfolie op het aanrecht, druk de deegbal daarop iets plat en leg er weer een stuk plasticfolie op.
Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van ca. 3 mm dikte.
Steek er rondjes van ca. 7 cm doorsnede uit en leg ze op de bakplaat.
Schil de ui en snij die in dunne ringen.
Snij de champignons en gedroogde tomaat in dunne plakjes.
Snij de kaas in kleine blokjes.
Doe de tomatenpuree in een kommetje en meng de oregano er goed doorheen.
Schep op elke deegrondje een schepje puree en strijk het uit.
Leg stukjes salami over dit mengsel en leg daar de ui, champignons en tomaten op.
Leg als laatste de kaas er op.
Bak de mini-pizza’s ca. 12 minuten in het midden van de oven.