
- 70 gram witte bloem, bv Consenza of Twello’s witte broodmix
- (bij Twello’s of ander meel, snufje zout)
- 70 gram (magere) kwark
- 1 eetlepel olijfolie
Roer bloem, kwark en olijfolie met een vork door elkaar tot het goed gemengd is er vorm er met ingevette handen een egaal deeg balletje van.
45-50 gram deeg (verdeel het deegje dus in 3 gelijke stukken) tussen plasticfolie tot een rondje uit duwen, iets groter dan het vormpje.

Leg het deeg in een vormpje, duw het deeg bij de randen netjes in de vorm en prik de bodem in met een vork.
Op 225 graden ongeveer 10 minuten voorbakken tot het deeg net begint te kleuren aan de randjes.
Vulling per 3 vormpjes
- 1 ½ ei, los geklopt
- 1 ½ eetlepel crème fraîche
- 1 ½ eetlepel ham in kleine stukjes
- 1 ½ eetlepel geraspte kaas, of in kleine stukjes
- 1 ½ eetlepel courgette, grof geschaafd
- (of neem andere groente naar smaak die je een paar minuten roerbakt)
Klop de crème fraîche goed door het ei en roer er de andere ingrediënten door.
Vul de vormpjes met de vulling en strooi er evt. nog wat geraspte kaas op.
Bak de taartjes nog ongeveer 15 minuten op 225 graden in het midden van de oven.
Tip van Heidi:
Bak ze in een muffinvorm voor 12 mini taartjes.
Neem dan 2x het recept en meng door het deeg en door de vulling 1 à 1 1/2 theelepel pizza/ italiaanse kruiden.