- 3 paprika’s (1 rode, 1 gele en 1 groene)
- 1 ui
- 1 teentje kloflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 liter bouillon, van blokjes
- peper uit de molen
- (evt. blaadje lavas, stengel bleelselderij, een tomaat)
Voor 4 à 5 flinke bekers, erg lekker als voorafje bij lunch, diner of high-tea.
Verwijder bij de paprika’s de zaadlijsten en stelen en snij in stukken.
Maak de ui schoon en snij in stukjes.
Teentje kloflook pellen en in 4 stukjes snijden.
Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en kloflook tot ze “glazig” zijn.
Voeg bouillon en stukken paprika toe en breng aan de kook.
Laat 10-15 minuten heel zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met ca. 10 draaien peper uit de molen.
TIP: schenk in mooie/leuke glaasjes.