Cakebrood met mais en chorizo

  • 100 gram chorizo
  • 3 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 225 gram broodmix (bv Twello’s wit/ bruin of Consenza)
  • 75 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • Klein blikje crispy mais, uitgelekt (ca 100-130 gram)
  • Zout en peper (in consenza zit al zout dus dan geen extra zout toevoegen)
  • 1 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor tot 180 graden

Vet een cakevorm in en bestrooi hem met wat bloem of neem een siliconenvorm, die hoeft niet ingevet te worden.
Snijd de chorizo in kleine stukjes.
Klop, met een garde, in een kom de eieren los met de karnemelk en de olie.
Voeg het meel, bakpoeder, zout en peper toe en roer alles (bv met een vork) goed door elkaar.
Meng de chorizo en de mais er door.
Schep het deeg in de vorm en bak het cakebrood in ca 50 minuten gaar.
Laat het cakebrood in de vorm iets afkoelen voordat je hem op een rooster stort.

Je kunt ook een muffinvorm gebruiken, bak ze dan ca 35 minuten.

Dit recept komt uit een erg leuk boekje, “cake, hartig & zoet”, ISBN: 978 90 5897 765 6 van Ilona Chovancova.
Als je de meelsoorten zoals hierboven vervangt kun je alle recepten die er in staan maken.