- 150 gram zongedroogde tomaten
- 3 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 100 ml olijfolie
- 120 gram rijstmeel
- 60 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
- 1 zakje bakpoeder
- 100 gram geraspte gruyèrekaas of belegen kaas
- 50 gram kappertjes
- 2 handjes fijngehakte basilicum
- Zout en peper
Cakevorm, licht ingevet en bestrooid met wat bloem of een siliconen vorm, die hoeft niet ingevet te worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de tomaten in kleine stukjes
Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en de olie.
Voeg de bloem, het bakpoeder, stukjes tomaat, de kaas, de kappertjes, het basilicum en wat zout en peper toe.
Meng alles goed door elkaar en schep het in de cakevorm.
Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven.
Laat de cake iets afkoelen voordat hij uit de vorm wordt gestort.
Dit recept komt uit een erg leuk boekje, “cake, hartig & zoet”, ISBN: 978 90 5897 765 6 van Ilona Chovancova.
Als je de meelsoorten zoals hierboven vervangt kun je alle recepten die er in staan maken.