Taai taai

  • 2 blokjes anijssuiker (of 1 à 2 theelepels anijspoeder)
  • 225 gram vloeibare honing
  • 2 eetlepels stroop (= 40 gram)
  • 2 eieren, los geklopt
  • 190 Dovesfarm witte bloem
  • 50 rijstmeel
  • 100 ketanmeel
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel koek/speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Snufje zout
  • Beetje bloem

Stamp de anijsblokjes fijn in een mengkom en roer de honing, stroop en 1 ½ ei (= ca 75-80 gram) er goed door heen. Zeef in een andere mengkom het meel, kruiden, gember en zout, roer dit goed door elkaar.
Mix, met kneedhaken, het meelmengsel door de honing tot een stevig deeg.
Laat het afgedekt ongeveer 1 uur rusten in de koelkast. (mag ook een nachtje zijn)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1 cm. dikte.
Steek of snij er figuurtjes/poppen uit of snij het in stukken van ongeveer 4x 6 cm.
Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de rest van het ei.
Bak de taai-taai in 12-15 minuten goudbruin.