Pepernoten

  • 120 gram vloeibare honing
  • 60 gram schenkstroop
  • 120 gram Doves Farm witte bloem
  • 40 gram boekweitmeel
  • 50 gram kleefrijstmeel (ketanmeel) (Toko)
  • ½ eetlepel speculaas/koekkruiden
  • 3 theelepels gemalen anijs
  • snufje zout
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 eidooiers
  • ½ eetlepel fiberhusk
  • 2 eetlepels créme fraiche

Honing met schenkstroop zachtjes verwarmen in de magnetron of in een pannetje tot het dun is.
Meng alle droge ingrediënten en roer het goed door elkaar.
Het honing/stroopmengsel nog even goed doorroeren en bij het meel gieten, roer het met een vork goed door elkaar, eidooiers en créme fraiche erdoor roeren tot alles goed gemengd is.
Schep het deeg op een stuk plasticfolie en vouw het erover heen, druk het deeg plat tot ongeveer 1 cm. dikte, vouw het plastic goed dicht en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Snij met een nat mes de deegplak in dobbelstenen en vorm ze nog een beetje mooier met je (natte) handen.
Leg ze met ca. ½ cm. tussenruimte op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
Laat ze afkoelen in een bijna gesloten trommel of plasticzak.