
- 100 gram boter
- 70 gram witte basterdsuiker
- 5 gram melk
- snufje zout
- geraspte schil van ¼ citroen
- 150 gram DovesFarm witte bloem (of zelfrijzend bakmeel of haverbakmix, dan géén bakpoeder toevoegen)
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 gram fiberhusk/psyllium
- ½ los geklopt ei
- 100 gram amandelschaafsel
- 50 gram rietsuiker of kristalsuiker
Meng de boter met de basterdsuiker, de melk en het zout.
Roer de geraspte citroenschil erdoor.
Zeef de bloem en het bakpoeder en roer de fiberhusk er doorheen.
Kneed het bloemmengsel door het botermengsel.
Laat het deeg afgedekt minimaal een ½ uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van ca. 3 mm dikte.
Steek er kransjes uit en bestrijk ze met los geklopt ei.
Haal ze door het amandelschaafsel en doop ze daarna in de rietsuiker/kristalsuiker.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Tip: wil je zeker weten dat ze goed in vorm blijven zet de bakplaat dan nog een kwartier in de koelkast voordat je de kransjes bakt. Je kunt de kransjes ook bestrooien met greinsuiker, zie de rechtse op de foto.