- 30 gram sukade
- 30 gram gekonfijte sinaasappelschil
- 50 gram gekonfijte kersen
- 100 gram rozijnen
- 100 gram krenten
- 50 gram gehakte amandelen
- 1 theelepel poedersuiker
- 250 gram roomboter
- 250 gram lichtbruine suiker
- 4 eieren
- 2 eetlepels rum
- 125 gram rijstmeel
- 75 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
- 50 gram tapiocameel
- 10 gram bakpoeder
- 2 eetlepels bloem
- Beetje paneermeel (fijn gemalen cornflakes)
- Poedersuiker ter garnering

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
Snij de sukade en sinaasappelschil in kleine stukjes.
Snij de kersen in vieren.
Was de rozijnen en krenten en dep ze goed droog.
Schud 2 eetlepels bloem door de vruchten.
Rooster de amandelen met de poedersuiker licht in een droge pan.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Vet een tulbandvorm in en bestrooi met paneermeel, schud het overtollige meel er uit.
Klop de boter en suiker schuimig.
Klop 1 voor 1 de eieren er door en dan de rum.
Mix dan nog minimaal 5 minuten.
Meng bloem, het bakpoeder en de amandelen goed door elkaar.
Roer dit door het deeg, meng niet te lang.
Meng ten slotte de vruchten er door.
Schep het deeg in de vorm en strijk het een beetje glad.
Bak de cake 70-75 minuten op 150 graden (onderste richel van de oven).
Prik na 70 minuten met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is.
Open de oven niet de eerste 60 minuten anders zakt de cake in!!
Laat hem nog een kwartiertje in de vorm afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Bestrooi de tulband als hij helemaal afgekoeld is met poedersuiker, leg hem op kant-taart-papier en strik er een mooi (kerst)lint omheen.