
- 125 gram boter
- 125 gram (riet)suiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- 70 gram rijstmeel
- 30 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
- 4 gram bakpoeder
- 15 gram cacao
- Cupcakeplaat, waarin papieren caisses zijn geplaatst
Verwarm de oven voor op 190 graden
Klop de boter en de suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa.
Voeg de eieren en de melk toe en zeef het meel, het bakpoeder en de cacao erover.
Klop tot het een glad beslag is.
Verdeel het beslag over de caisses en zet de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de cakes: 15-20 minuten tot ze in het midden stevig aanvoelen.
Chocolade botercrème
- 90 gram zachte boter
- 10 gram cacao
- 2 eetlepels kokend water
- 125 gram poedersuiker
- Enkele druppels vanille-essence
Klop de boter in een kom erg zacht.
Doe de cacao in een klein kommetje en voeg het kokende water toe.
Meng tot een papje en doe dat bij de boter.
Voeg de poedersuiker en de vanille toe en klop tot een glad glazuur.
Voor de versiering
- 1 portie chocolade botercrème
- Chocolade vlokken
- 36 suikereitjes (Hema)
Verdeel de botercrème over de cakejes.
Schik de vlokken op de randen van de cakes om een nestje te maken.
Leg 3 eitjes in elk nestje