
- ca. 8 zure appels (bv. goudrenetten)
- 50 gram kristalsuiker
- Kaneel
- 250 gram witte bloem (bv. Bioculinair, Consenza, DovesFarm)
- 8 gram bakpoeder
- mespunt zout (let op!! in sommige melen zit al zout)
- 2 eieren
- ongeveer 2 ½ dl melk (begin met 2 dl)
- zonnebloemolie
- poedersuiker
Boor de appels, schil ze en snij ze in dikke plakken.
Verhit de olie tot 180 graden, gaat goed in een frituurpan zonder deksel en mandje.
Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom.
Maak een kuiltje in het meel en doe eieren en de helft van de melk erin.
Mix vanuit het midden tot een klontvrij beslag ontstaat.
Klop de rest van de melk (hoeveelheid is per meelsoort verschillend) erdoor .
het moet een dik “pannenkoeken beslag” zijn.
Bestrooi de plakken met een mengsel van suiker en kaneel, 1 voor 1 anders worden de plakken nat en blijft het beslag er niet goed aan kleven.
Wentel een appelplak door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden.
Bak er 2 of 3 tegelijk ca. 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi ze met kristalsuiker of poedersuiker.