Toppings

Voldoende voor 12 standaardformaat cupcakes of 24 minicupcakes
Versier de cupcakes als ze volledig afgekoeld zijn.

Vanille botercrème

  • 90 gram zachte boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 ½ eetlepel kokend water
  • Enkele druppels vanille-essence

Klop de boter in een kom erg zacht.
Voeg de poedersuiker, het kokende water en de vanille toe en klop tot een glad glazuur. 

Chocolade botercrème

  • 90 gram zachte boter
  • 10 gram cacao
  • 2 eetlepels kokend water
  • 125 gram poedersuiker
  • Enkele druppels vanille-essence

Klop de boter in een kom erg zacht.
Doe de cacao in een klein kommetje en voeg het kokende water toe.
Meng tot een papje en doe dat bij de boter.
Voeg de poedersuiker en de vanille toe en klop tot een glad glazuur.

Merinque botercrème

  • 2 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 125 gram zachte boter
  • enkele druppels vanille-essence 
  • (evt. enkele druppels kleurstof naar keuze)

Doe de eiwitten, suiker en zout in een kom en zet die op een pan zacht kokend water.
Meng alles goed en roer regelmatig tijdens het verwarmen om te voorkomen dat de eiwitten gaan koken

Haal de kom na 5-10 minuten van de pan, het mengsel moet warm zijn en de suiker opgelost.
Klop de merinque met de mixer tot het mengsel is afgekoeld.

Doe de boter en de vanille erbij, het mengsel zal inzakken en klonterig lijken maar blijf kloppen tot de boter volledig is opgenomen.
De meringue moet een gladde, licht en luchtige structuur hebben.