- 4 (biologische) citroenen
- 350 gram witte basterdsuiker
- 115 gram roomboter, in stukjes
- 4 eieren
Was de citroenen met lauw water en droog ze goed af.
Rasp de gele schil van de citroenen boven een (glazen) kom.
Pers 2 (of meer) citroenen uit en voeg 1 dl. sap toe aan de rasp.
Voeg de basterdsuiker en de roomboter toe.
Verwarm het mengsel, al roerend met een houten lepel, au-bain-marie* tot de suiker opgelost is en de boter gesmolten.
Klop de eieren los en voeg ze al roerend bij het mengsel in de kom.
Mix even goed door met de gardes van de mixer.
Roer met de lepel tot de lemoncurd dik en romig is als vla (dit duurt wel een half uurtje dus heb geduld).
Mix het even goed door als het de goede dikte heeft.
Vul kleine schone glazen potjes (2 à 3) tot aan de rand en sluit ze direct af.
Je kunt de lemoncurd op een koele plaats zo ca. 3 maanden bewaren.
Lekker als taartvulling of op citroencakejes of…
*Neem een pan en een glazen kom die daar voor de helft in zakt.
Vul de pan met een laagje water zodat het de onderkant van de kom net niet raakt.
Breng het water aan de kook en laat het heel zachtjes koken.