
- 4 eieren
- 30 gram poedersuiker
- 200 ml melk (hoeveelheid kan bij andere bloem iets verschillen)
- 150 gram witte bloem (bijv: DovesFarm)
- mespunt zout
- 100 gram rozijnen
- poedersuiker om te bestrooien
- eventueel kaneel naar smaak
- eventueel appelcompote
- boter om in te bakken, bijv. vloeibare margarine
Met een grote koekenpan van ca. 28 cm doorsnede bak je 2 koeken, heb je een pan van 24 cm dan 3 keer bakken.
Week de rozijnen in heet water.
Splits de eieren in 2 kommen.
Voeg bij de dooiers (= eigeel) de bloem, poedersuiker, zout en ca. 50 ml melk en klop met een garde tot een glad beslag.
Meng dan de rest van de melk er door, het heeft ongeveer de dikte van karnemelk.
Klop de eiwitten stijf en schep ze op het beslag, spatel het luchtig door elkaar, beslist niet mixen.
Giet het water van de rozijnen en maak ze droog tussen een paar lagen keukenpapier.
Verwarm ongeveer 25 gram boter in een koekenpan.
Giet beslag in de pan en bestrooi met rozijnen.

Bak tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog.
Keer de koek om en bak aan de onderkant goudbruin.
Steek met de spatel de koek in reepjes/stukken en schep op (voorverwarmde) borden.
Bestrooi met poedersuiker en evt. kaneel, klontje roomboter erbij is ook erg lekker.
Geef er eventueel warme appel compote bij (of andere naar smaak).