Dit is een soort pudding die eruit ziet als een taart.

- 400 gram kersen uit pot, uitgelekt (of anderen vruchten)
- 100 gram witte bloem (bv. DovesFarm of Schär C)
- 3 eetlepels suiker
- Snuf zout
- 300 ml melk
- 3 eieren
- 3 eetlepels blueband vloeibaar
Oven voorverwarmen op 175°C.
Vet een ronde ovenschaal (Ø 28 cm) in met boter.
Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker en het zout toe en maak een kuiltje in het midden.
Doe de eieren en de vloeibare boter erbij en klop het geheel, onder toevoeging van de melk, tot een glad beslag. Het is een dun beslag net zoals bij pannenkoeken.
Vet een quiche vorm in met vloeibare boter, schenk het beslag in de vorm en verdeel de kersen erover.
Bak de clafoutis ongeveer 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ºC. Serveer de clafoutis warm met slagroom of crème fraîche.