Appelcrumble (4 personen)

  • 2 stevige appels (b.v. jonagold of goudreinetten)
  • 90 gram rietsuiker (of bruine suiker)
  • 1 theelepel kaneel
  • (Halve eetlepel custard of maizena met half zakje vanillesuiker)
  • 90 gram witte bloem (bv. DovesFarm)
  • 45 gram harde boter
  • Ovenschaal van ongeveer 14 x 20 cm.

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
Meng 30 gram (van de 90 gram) suiker met de kaneel en schep dit door de appelstukjes.
Weeg de 60 gram suiker die over is, samen met de bloem en de boter in een kom.
Snij met een mes net zolang tot de boter in heel kleine stukjes door het meel gemengd is, wrijf er met je vingers een kruimeldeeg van.
Vet de ovenschaal dun in met bijv. blueband vloeibaar.
Schep de custard door het appelmengsel en verdeel het over de bodem van de ovenschaal.
Kruimeldeeg over de appel strooien en 40 minuten in het midden van de oven op 190 graden bakken.
Apple-crumble smaakt heerlijk als je het warm/heet opdient met een bolletje vanille en/of kaneel ijs en/of slagroom ernaast, maar ook koud is het erg lekker.